I přes rozvolňování epidemiologických opatření se nedaří nalákat většinu hostů zpět.

Proč?

Aktuální data hovoří jasně. Dle informací společnosti Storyous (dodavatel pokladních systémů) jsou v tuto chvíli otevřeny provozy okolo 80-90% dle regionu. Návštěvnost zdaleka neodpovídá prvotnímu nadšení. Z průzkumů vyplývá, že každý 3. se obává pobytu v restauracích a možností nákazy.

Během téměř 12 týdnů omezení standardního provozu došlo (a dojde k 8.6.2020) k předpokládanému poklesu tržeb přes 30 mld. Kč.

Tržby jsou však o 20% nižší ve srovnání s únorem/březnem, nežli Vláda ČR nařídila uzavření všech gastro provozů. Únor a březen však bývají jedny z nejslabších měsíců, co se tržeb v pohostinství týče. Na vině bývá počasí,  finanční “vyčerpanost” po Vánocích, jarní prázdniny a směřování výdajů k Velikonocím.

8.6.2020 dojde k dalšímu uvolnění limitujících hygienických opatření, kdy nebudou třeba 2m rozestupy na zahrádkách a venkovní provoz bude bez časového omezení.